Naujienos

Visus laiškus ir užklausimus siųsti Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijai - mlietuva@saugoma.lt


2015.02.11
Viktorinos „Pelkių diena“ rezultatai

Nemuno deltos regioninio parko direkcija, kartu su Lietuvos gamtos fondu įgyvendindama LIFE Aukstumala projektą „Aukštumalės aukštapelkės atkūrimas Nemuno deltos regioniniame parke”, su Šilutės rajono savivaldybės Švietimo skyriumi, siekdami paminėti Vasario 2- ją, tarptautinę pelkėtų vietovių dieną, organizavo viktoriną „Pelkių diena“ moksleiviams.

Viktorinos klausimai apie mūsų krašte pasaulinės reikšmės saugomas šlapžemes. Beveik visa Nemuno deltos regioninio parko teritorija yra paveikta įvairaus amžiaus pelkėdaros procesų ir pagal Ramsaro konvencijos kriterijus 1993 metais įtraukta į tarptautinės reikšmės drėgnų vietovių sąrašą.

Viktorina vyko Šilutės rajono savivaldybės didžiojoje salėje. Į viktoriną susirinko penkių mokyklų atstovai, tai Gardamo, Šilutės Pamario, Rusnės, Juknaičių ir Usėnų pagrindinių mokyklų komandos. Sudaryta ir šešta komanda iš penkių mokytojų. Kiekvienas komandos narys gavo klausimyną apie pelkių naudą žmogui ir gamtai, jų sandarą, aptinkamus augalus ir gyvūnus. Už kiekvieno klausimo teisingą atsakymą skiriamas vienas balas, sumoje tai sudarytų 27 balus. Visos komandos skubėjo, nes pabaigą galėjo paskelbti bet kuri komanda baigusi pildyti atsakymus. Po įnirtingos kovos viktorinos nugalėtojais tapo Usėnų pagrindinės mokyklos komanda (mokyt. R. Mažeika) , antrąją vietą iškovojo Juknaičių pagrindinės mokyklos komanda (mokyt. R. Gailiuvienė), o trečiosios vietos nugalėtojais tapo Rusnės pagrindinės mokyklos komanda (mokyt. D. Freitakienė).

Nugalėtojams įteikti diplomai, bei pirmos vietos nugalėtojams kvietimas pasiplaukioti laivu Nemuno deltos regioninio parko upėmis. Visoms penkioms komandoms, bei jų mokytojams įteikti Lietuvos gamtos fondo įgyvendinamo projekto prizai.

Dėkojame visiems dalyvavusiems.

Vyr. Specialistas Robertas Kubilius







Atgal


Sprendimas V studija | TVS