Naujienos

Visus laiškus ir užklausimus siųsti Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijai - mlietuva@saugoma.lt


2016.08.16
Baidarių maratono dalyvius lietus neišgąsdino

Įpusėjus paskutiniam vasaros mėnesiui – rugpjūčiui, Nemuno deltos regioniniame parke vyko penktasis tradicinis baidarių maratonas. Renginys buvo skirtas Nemuno deltos taurei laimėti. Renginyje dalyvavo 31 komanda iš Šilutės, Klaipėdos, Prienų, Kauno, Gargždų, Vilniaus, Jonavos, Daumantų, Visagino, Pagėgių, Rusnės bei sulaukėme dalyvių ir iš Romos.
Renginyje džiugu buvo matyti penktus metus iš eilės dalyvaujančius ir ištikimiausius maratono dalyvius, taip pat daug senų ir prisijungusių pirmais metais dalyvių iš visos Lietuvos. Kaip ir kiekvienais metais renginys prasidėjo Nemuno deltos regioninio parko direktoriaus V. Pavilonio sveikinimu.
Tiek organizatoriams, tiek dalyviams, tiek svečiams geros nuotaikos nesugadino lietus ir prastas oras. Šiemet maratono dalyviai turėjo galimybę perplaukti tik vieną parko upę – Pakalnę. Gamta nepagailėjo mums vėsesnio oro, lietaus ir vėjo todėl maršrutą teko keisti dėl dalyvių saugumo. Maršruto trasa buvo apie 12 km, nuo Pakalnės kaimo, „Rusnaitės“ poilsiavietės iki Rusnės žymiojo klevo ir atgal.
Maratonas buvo skirstomas į keturias laimėtojų grupes: mišrią, moterų ir vyrų bei sportinės baidarės. Iš viso mišrioje - 12 komandų, moterų – 3 komandos ir vyrų - 12 komandų ir 4 sportinės baidarės. Mišrioje nugalėjo komanda „Kita kairė“ iš Vilniaus (Sandra K. ir Irmantas G.) II- komanda "Pūkiai" (Jurga S. ir Almis P.) III - "Burundukai" iš Kėdainių (Aušra S. ir Gediminas K.) pastarieji buvo 2015 metų nugalėtojai.
Moterų grupėje - I vietą iškovojo komanda "Nendrelė" (Aistė B. ir Ingrida D.) Šilutė, 2014 ir 2015 metais baidarių maratonuose taip pat iškovojusios I vietą, II vietą - "Afganai 1" (Virginija B. L. ir Emilija L.) Šilutė, III vieta atiteko „Lumos“ komandai iš Šilutės (Elzė K. ir Daiva M.).
Vyrų komandoje I v. - "Žvelsiniai" (Kęstutis V. ir Artūras D.) iš Klaipėdos, II v. – Vilius Š. ir Verner Š. iš Gargždų ir III v. - "Rusniečiai" (Simas K. ir Rimantas C.) iš Rusnės.
Sportinių baidarių grupėje I vietą iškovojo Jonas Ragauskas iš Visagino, II – Tadas Č. Ir Tomas J. Iš Šilutės bei II v. Matas P. ir Tomas P. iš Šilutės. Jie visi pirmieji iš visų dalyvių pasiekė finišą.
Pirmoms prizinėms vietoms įteiktos Nemuno deltos taurės „Nemuno deltos taurė 2016“ , kurias kiekvienais metais gamina A. Nikolaičiukienė iš Kauno, bei diplomai.
Šventes dalyviai buvo vaišinami žirnių koše, kurią virė NDRP vyr. specialistas rekreacininkas Žilvinas Čėsna. Taip pat vaišinome arbata ir sausainiais.
Dėkojame ir už pagalbą organizuojant šį renginį VĮ Šilutės miškų urėdijai ir UAB „Šilutės baidarių centrui“.
Daugiau nuotraukų iš baidarių maratono galite pamatyti FB galerijoje.

vyr. specialistė Jovita Stanionienė



Atgal


Sprendimas V studija | TVS