Naujienos

Visus laiškus ir užklausimus siųsti Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijai - mlietuva@saugoma.lt


2017.05.05
Aukštumalos pažintinis takas lankytojams uždarytas

Vakar pavakare Aukštumalos pažintiniame take įsiplieskė gaisras. VĮ Šilutės miškų urėdijos ir Nemuno deltos regioninio parko specialistų duomenimis 0,48 ha plote ugnis sunaikino žolinę augalinę dangą, sužalojo tako pakraščiuose augančių beržų medelius bei krūmus.  Visiškai sudegė arba buvo stipriai apgadinta apie 200 m. naujojo medinio tako dangos.  Gamtos patirtus nuostolius įvertins atsakingi darbuotojai, bet juk ne viskas vertinama  kupiūromis ir monetomis.
   Su nuoskauda mename neatsakingus tako lankytojus, kurie apsimesdami gamtos gerbėjais visgi neturi supratimo apie elgesio gamtoje normas. Ugnis - numestos nuorūkos, degtuko ar bet kokiame kitame pavidale  - pelkėse, miškuose, pievose tampa gaisro nešėja.  Gaisro metu nukenčia ne tik augalija, bet gyvūnų pasaulis, ypač mažųjų  bei stambesnių gyvūnų jauniklių, kurie neturi galimybės pasprukti nuo pražūtingos liepsnos.   
     Nuoširdžiai dėkojame apie gaisrą pranešusiems vietos gyventojams  ir Šilutės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos 3 pamainos ir Kintų bei Saugų komandų ugniagesiams  už itin operatyvų darbą gesinant gaisrą Aukštumalos pažintiniame take (o juk vakar buvo Šv. Florijono -  Gaisrų sergėtojo diena).  Tik jų dėka gaisras neišplito po likusią pelkės dalį, nors prie gaisro židinio ugniagesiams teko apie 1 kilometrą eiti pėsčiomis ir neštis gesinimo įrangą.
     INFORMUOJAME, kad šiuo metu takas lankymui UŽDARYTAS!
     Labai prašome netapti nuotykių ieškotojais-smalsuoliais ir laikytis Nemuno deltos regioninio parko darbuotojų nurodymų. Tai yra ne tik Jūsų pačių, bet ir mūsų visų Aukštumalos pelkės saugumui...

Neabejingus gamtai, kviečiame prisidėti prie gaisro suniokoto Aukštumalos pažintinio tako atnaujinimo darbų, paaukojant į Nemuno deltos regioninio parko direkcijos paramos sąskaitą kad ir nedidelę sumą.
Gavėjas : Nemuno deltos regioninio parko direkcija
sąskaitos Nr. :LT 167300010002587243 (AB SWED bankas)
kodas: 193371666
mokėjimo paskirtis: parama Aukštumalai


Atgal


Sprendimas V studija | TVS