Naujienos

Visus laiškus ir užklausimus siųsti Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijai - mlietuva@saugoma.lt


2018.08.31
Prasideda akcija „Lašiša“

Poryt, rugsėjo 1 d., prasidės tradicinė aplinkosauginė akcija „Lašiša“. Jos tikslas – užtikrinti lašišų ir šlakių migracijos kelių ir neršto apsaugą. Akcija vyks iki lapkričio 20 d.

Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos pareigūnai organizuos reidus ir budės šių žuvų migracijos ir neršto vietose, stabdys ir tikrins transporto priemones (ypač tamsiu paros metu). Jiems talkins policijos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir kitų tarnybų pareigūnai.

Akcijos žemėlapyje – Baltijos jūros priekrantė, Kuršių marios, Nemuno deltos regionas, Šventosios (pajūrio), Nemuno, Minijos, Jūros, Dubysos, Neries, Šventosios, Žeimenos, Siesarties, Vilnelės upės ir jų intakai bei šalia šių vandens telkinių esantys privažiavimai ir keliai.

Aplinkosaugininkai atidžiai stebės, kaip funkcionuoja žuvitakiai, ir sieks užtikrinti, kad lašišinės žuvys kuo saugiau galėtų pasiekti neršto vietas.

Laukinių lašišų ištekliams Lietuvoje atkurti labiausiai trukdo brakonieriai, kurie gaudo neršti plaukiančias žuvis. Todėl šių žuvų migracijos keliams ir nerštavietėms apsaugoti prieš 18 metų ir buvo pradėta rengti akcija „Lašiša“.

Aplinkos ministerija ir per šiemetinę akciją kviečia gyventojus bei žvejus, pastebėjusius brakonieriavimo atvejus, nedelsiant apie tai pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Aplinkos ministerijos informacija.


Atgal


Sprendimas V studija | TVS