Naujienos

Visus laiškus ir užklausimus siųsti Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijai - mlietuva@saugoma.lt


2020.03.20
Aktuali informacija

Visų pirma su žemės diena visus!

O visų antra dalinamės informacija, kaip lankytis parkuose ir kitose viešose erdvėde:

Parkuose ir kitose populiariose lankytinose vietose žmonės turėtų vaikščioti, būriuotis mažomis – ne didesnėmis nei penkių žmonių – grupelėmis, vengti tiesioginių kontaktų, o geriausia – likti namuose. Vyriausybė ėmėsi ribojimų siekiant valdyti grėsmes dėl naujojo koronaviruso (COVID-19) plitimo.

Tokį sprendimą kovo 19 d. pasirašė valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Parkuose ir kitose atvirose viešose erdvėse besilankantieji yra įpareigoti laikytis saugaus – 2 metrų – atstumo, vengti tiesioginio fizinio kontakto.

Valstybiniuose nacionaliniuose ir regioniniuose parkuose yra daug lankytinų objektų, kuriuos žmonės pamėgę – tai pažintiniai takai, apžvalgos bokštai, regyklos, poilsiavietės. Ypač pavasarį, bundant gamtai, čia plūsteli dideli lankytojų srautai.

Pasak Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktoriaus Alberto Stanislovaičio, esant karantino situacijai, buvo uždaryti populiariausi Medžių lajų tako ir Nemuno kilpų regioninio parko apžvalgos bokštai. Valstybinių parkų direkcijos informuotos apie Vyriausybės sprendimą ir teiks informaciją lankytojams, iškabins įspėjimus populiariausiose saugomų teritorijų lankytinose vietose.

Svarbu elgtis išmintingai ir būti atsargiems, o geriausia, esant koronaviruso plitimo galimybei – likti namuose.

Būkime sveiki!


Atgal


Sprendimas V studija | TVS