Naujienos

Visus laiškus ir užklausimus siųsti Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijai - mlietuva@saugoma.lt


2015.02.02
Pelkių dienos žygis vasario 6 d. į Aukštumalos aukštapelkę

Nemuno deltos regioninio parko direkcija organizuoja pažintinį žygį į Aukštumalos telmologinį draustinį, kuriame jau nuo balandžio 1 dienos iki rugsėjo 1 dienos lankytis draudžiama, išskyrus pažintinį taką.

Tai visi žygeiviai renkasi vasario 6 d. (penktadienį) 11 val. Aukštumalos pažintinio tako pradžioje, kur startuos trijų valandų trukmės pažintinė ekologinė kelionė apie 7 km ilgio maršrutu. Pasirūpinkite užkandžiais, tinkama apranga ir šilta avalyne (Būtina avėti guminiais batais). 

Jūs įsigysite originalius magnetinius Nemuno deltos regioninio parko lankytojų bilietus.
Bilieto kaina 1 €.

Lietuvos gamtos fondas, bendradarbiaudamas su Nemuno deltos regioniniu parku, ėmėsi įgyvendinti LIFE Aukstumala LIFE12NAT/LT/000965 projektą "Aukštumalės aukštapelkės atkūrimas Nemuno deltos regioniniame parke”, kad atkurti Aukštumalės hidrologinį režimą ir tokiu būdu išsaugoti aukštapelkėje išlikusias saugomas gamtines buveines ir atkurti jau sunaikintas. Daugiau informacijos apie šį projektą interneto svetainėje http://www.aukstumala.lt/apie-projekta/

Išvykos metu susipažinsite su aukštapelkės teritorijos išsidėstymu, augalija bei gyvunija. Žygio vedlys (ekologas) papasakos daug įdomių faktų apie šį Europos pelkėtyros lopšį, jo išskirtinį aukštapelkės kraštovaizdį su daugybe ežerėlių, bei padiskutuosime apie šios aukštapelkės naudą gamtai ir žmogui.

Maloniai prašome užsiregistruoti iki vasario 5 dienos el. paštu: info@nemunodelta.lt arba telefonu 8 699 94125.





Atgal


Sprendimas V studija | TVS