Naujienos

Visus laiškus ir užklausimus siųsti Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijai - mlietuva@saugoma.lt


2018.04.17
Paukščiai sugrįžo

Praėjusį savaitgalį praūžė paukščių sugrįžtuvių šventė. Paukščių ir juos išgirsti, bei pamatyti troškusių entuziastų netrūko. Renginyje apsilankė net 139 lankytojai.

Jau nuo 7 valandos ryto iškeliavome apžiūrėti ir išgirsti sugrįžusių paukščių. Mums talkino Lietuvos ornitologų draugijos paukščių ekspertai Eglė, Marius ir Modestas; Šilutės turizmo informacijos centro gidas-ornitologas Borisas ir ekologų klubo „Žalioji žemė“ gidai Viktorija, Marius ir Karolina.

Sugrįžus pirmosioms grupėms paukščių stebėtojų, juos pasitiko kvapni žolelių arbata, o netrukus jau ir lėkštėse garavo žirnių košė.

Pasistiprinę ir vis dar dalindamiesi įspūdžiais, ankstyvieji ir vėlyvieji paukščių šventės dalyviai susirinko konferencijų salėje, kur Lietuvos ornitologų draugijos ornitologas ekspertas Marius Karlonas pristatė savo knygą „Paukščių stebėtojo gidas Nemuno deltos regione“. Po pristatymo buvo surengta viktorina ir laimingiesiams, teisingai į klausimus atsakiusiems, atiteko Mariaus knygos.

Po išvykų sugrįžusius pasitiko Viva Grass projekto stendas ir kvietė rinkti svarbiausią pievų ekosistemų teikiamą paslaugą. Iš trylikos balsavimui pateiktų paslaugų, paukščių stebėjimo paslauga surinko daugiausiai balų. (Daugiau info: https://vivagrass.eu/lt/lt-pauksciu-sugriztuviu-dalyviams-pauksciu-stebejimas-svarbiausia-ir-neikainojama-pievu-paslauga/ )

Rytas buvo šiltas ir produktyvus. Pavyko pamatyti bei išgirsti tokias rūšis kaip: vidutinė kuolinga, kukutis, miškinis kalviukas, žuvininkas, geltonoji kielė, gaidukas, paprastasis griciukas, raudonkojis ir žaliakojis tulikas, pilkoji pečialinda, pilkoji devynbalsė ir daug daug kitų.


Ačiū dalyviams ir partneriams ir iki susitikimo kitais metais.

Telydi paukščiai Jus!


Atgal


Sprendimas V studija | TVS