Naujienos

Visus laiškus ir užklausimus siųsti Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijai - mlietuva@saugoma.lt


2018.10.02
Palydėjome paukščius

Nemuno deltos regioninio parko organizuotose paukščių palydose šeštadienį buvo sulaukta daugiau nei šimto paukščių mylėtojų. Nuo pat ankstaus ryto, 7 valandos, prie Ventės rago švyturio jau būriavosi gamtos entuziastai norėdami palydėti sparnuočius į šiltus kraštus. Oras pasitaikė gražus – nors ir keletą kartų pagąsdino lietus, jo dėka galėjome išvysti įvairiaspalvę vaivorykštę. Renginio dalyviai, kartu su ornitologais skaičiavo praskrendančius paukščius, žymėdamiesi kiekvieną jų rūšį. Kas vaikščiojo molu, kas į švyturį užlipo pasižvalgyti, veikti tikrai buvo ką. Ventės rago ornitologinės stoties darbuotojai susirinkusiesiems demonstravo kaip žieduoja paukštelius, pasakojo kaip kokią rūšį atpažinti, rodė juos išimamus iš tinklų. Sužvarbusieji buvo vaišinami karšta arbata.


Renginio tikslas buvo pasiektas – paukščiai išlydėti žiemoti svetur, o jų suskaičiavome daugiau nei 50 rūšių! Daugiausia buvo pastebėta kormoranų, paprastųjų kikilių, įvairiausių rūšių zylių, paprastųjų varnėnų bei alksninukų.

Norinčių grupės buvo palydėtos į Kintų tvenkinius bei apsemtas Minijos pievas, kuriose pamatė dar gausesnę rūšių įvairovę. 

Ačiū dalyvavusiems renginyje, tikimės susitikti ir kitais metais!

Daugiau renginio akimirkų rasite ČIA


Atgal


Sprendimas V studija | TVS