Naujienos

Visus laiškus ir užklausimus siųsti Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijai - mlietuva@saugoma.lt


2014.07.17
Patvirtintas rekordas Nemuno deltoje

Nemuno deltos regioninio parko direkcija gegužės 24 d. Uostadvaryje organizavo laivų paradą. Lietuvos rekordus registruojanti agentūra „Factum“ paskelbė, kad Nemuno deltoje užfiksuota ilgiausia vidaus vandenų laivų vilkstinė. Renginyje dalyvavo 72 laivai, kurių bendras ilgis siekė 580,65 m.

Primename, kad saulėtą, šiltą ir gražų gegužės 24 dienos šeštadienį šventė prasidėjo kapitonų eisena ir sveikinimo žodžiais. Netrukus pirmajame laivų parade skambėjo intriguojantis „Vėtrungių kelio“ projekto koncertas „Menų laivas atplaukia“ su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru, vadovaujamu meno vadovo ir dirigento Donato Katkaus.

Koncertui pasibaigus, pirmieji į Kuršių marias nuo Uostadvario pasiruošė išplaukti senieji istoriniai laivai – kurėnai. Paskui juos išplaukė jachtos, žvejybiniai ir turistiniai laivai. Kuršių mariose kapitonai nuleido vainikus iš ąžuolo lapų, taip pagerbdami negrįžusius.

Prieplaukoje veikė kontaktinė mugė, buvo galima įsigyti pamario krašto rūkytos žuvies, karštos kavos. Laivų paradą stebėjo apie 1000 svečių atvykusių iš įvairių Lietuvos rajonų


Atgal


Sprendimas V studija | TVS