Naujienos

Visus laiškus ir užklausimus siųsti Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijai - mlietuva@saugoma.lt


2017.04.04
Lankytojo bilietą galima įsigyti ir trumpąja žinute

Lankytojams, norintiems prisidėti prie mūsų nacionalinių ir regioninių parkų puoselėjimo bei išsaugojimo, atsiras paprastesnė galimybė tai padaryti. Nuo š.m. balandžio pradžios lankytojo bilietą jau galima įsigyti trumpąja žinute (SMS).
Lankytojui, savo telefone surinkus numerį 1860 ir parašius konkretaus valstybinio parko pavadinimo trumpinį, tereikės išsiųsti trumpąją žinutę. Po kelių sekundžių jis gaus atsakymą „Ačiū, kad remiate saugomas teritorijas”.
Tarkim, lankytojas norės paremti informacinių stendų atnaujinimą Nemuno deltos regioniniame parke (NDRP). Jam tereikės mobiliajame telefone įrašyti NDRP ir nusiųsti SMS žinutę numeriu 1860. Jeigu norėsite prisidėti prie organizuojamo gamtos žygio Neries regioniniame parke (NRP), rašysite NRP ir siųsite žinutę minėtu numeriu.
Primename, kad lankytojo bilietas, perkamas gera valia, išreiškia lankytojo pritarimą ir norą, kad saugomose teritorijose būtų sutvarkytos lankytinos ir rekreacinės vietos, pažintiniai takai, prižiūrimi apžvalgos bokštai, kad stovyklavietėse nebūtų šiukšlių. Tai parama mūsų krašto saugomoms teritorijoms, kurias lankome ir naudojamės ten sukurta infrastruktūra – informaciniais stendais, rodyklėmis, apžvalgos bokštais ir aikštelėmis, atokvėpio vietomis. Juk visa tai reikia prižiūrėti, tvarkyti, atnaujinti.
Lankytojo bilieto trumposios žinutės kaina – 1, 35 euro. Vienkartinis valstybinio parko lankytojo bilietas, galiojantis 5 dienas pasirinkto parko lankymui, kainuoja 1 eurą. Siunčiant trumpąja žinute taikomas papildomas 0,35 euro aptarnavimo mokestis.
Lankytojų bilietus taip pat galima įsigyti nacionalinių ir regioninių parkų lankytojų centruose. Turizmo sezono metu - ekologinių renginių vietose, poilsiavietėse, stovyklavietėse. Taip pat „Perlo“ terminaluose, „Tiketos“ kasose ir internetu http://www.tiketa.lt/LT/parko_leidimai .
Už lankytojų bilietus gautos lėšos naudojamos pažintinių gamtos objektų tvarkymui, rekreacinės ir informacinės infrastruktūros priežiūrai, švietėjiškai gamtosauginei veiklai.
Kviečiame ekologinio mąstymo žmones, kuriems rūpi gamta, kraštovaizdžio vertybės, prisidėti prie saugomų teritorijų puoselėjimo.


Atgal


Sprendimas V studija | TVS