Naujienos

Visus laiškus ir užklausimus siųsti Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijai - mlietuva@saugoma.lt


2017.09.20
Kviečiame dalyvauti "Spanguolių žygyje" Aukštumalos aukštapelkėje

Mingės kaimo bendruomenė kartu su Nemuno deltos regioninio parko direkcija, bei vietiniais gidais, rugsėjo 23 dieną 11 val. kviečia visus į „Spanguolių žygį“, kuris vyks Aukštumalos aukštapelkėje. Jo metu bus renkamos lėšos sudegusio pažintinio tako dalies atstatymui. Žygiuojant bus galima šiek tiek paspanguoliauti, aptarti uogavimo, tuo pačiu grybavimo, laukinių augalų rinkimo subtilybes ir taisykles. 


Kviečiame atvykti mažus ir didelius, pasimokyti protingai naudotis pelkės teikiamomis gėrybėmis, pasigėrėti rudenėjančia pelke ir prisiminti, kad žmogaus elgesys gamtoje turi būti atsakingas. Taip pat suvokti, kad dėl žmogaus kaltės sudegusio tako dalies atstatymas turėtų būti visų mūsų rūpestis.

Dalyviai su savimi turėtų pasiimti guminius batus bei atsarginę aprangą, netyčia sušlapus. Taip pat galite pasiimti nedidelį užsukamą stiklainiuką spanguolėms. Bus galimybė prisiskinti pelkinių gailių viršūnėlių ir pasigaminti kvapnių maišelių rūbų spintoms – tam bus reikalingo žirklės ir sviestinis (kepimo) popierius bei popieriaus susegėjas. Žirklės reikalingos ir norintiems parsivežti šilinių viržių arbatai. Nepamirškite sklidino termoso ir sumuštinių sau bei draugams!

Dalyviai renkasi nuo 10:00 prie Aukštumalos pažintinio tako pradžios, nuoroda čia https://goo.gl/9yxX39 .

Lėšos tako atnaujinimui renkamos nuo 10:00 iki žygio pradžios laiko – 11:00.

Preliminarus žygio atstumas – 7 km, trukmė – ne daugiau 4 val.

Dalyvių skaičius ribotas.

Norintys dalyvauti būtinai užsiregistruokite internetu.

Registracijos forma čia: https://goo.gl/forms/pGDnSOinrOjVbCC62


Atgal


Sprendimas V studija | TVS