Naujienos

Visus laiškus ir užklausimus siųsti Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijai - mlietuva@saugoma.lt


2018.10.01
Atidaryta Nemuno deltos regioninio parko lankytojų centro ekspozicija

Nemuno deltos regioninio parko lankytojų centre penktadienį vyko vidaus ekspozicijos atidarymo iškilmės. 


Pagrindinė ekspozicijos tema – „Kur išsišakoja Nemunas“. Kaip žinia, visą Nemuno deltą yra išraizgęs tankus hidrografinis tinklas, o visų upių tėvo – Nemuno atšakos yra apglėbusios Rusnės salą. Lankytojai vizualiai tai gali pamatyti piešinyje ant ekspozicijos salės grindų, kur yra pavaizduoti Nemuno deltos vandens telkiniai. 

Ekspozicija lankytoją žavi kūrybiškumu bei išradingumu. Naujųjų technologijų dėka lankytojai interaktyviame žemėlapyje galės susipažinti su visomis regioninio parko lankomomis vietovėmis, pažintiniais takais, išskirtiniais maršrutais bei paveldo vertybėmis. Kompiuteriniame terminale jie išbandys savo ornitologines žinias bandydami atspėti paukščio rūšį, sužinos daugiau informacijos apie saugomas teritorijas ir parke vykdomas veiklas. Bene labiausiai lankytojo akį patraukiantis objektas – kabina, kurioje atsisėdę į išmaniąją kėdę galėsite pajusti paukščio skrydį. 

Ekspozicijoje taip pat galėsite apžiūrėti autentišką Kurėno – senovinio žvejų laivo vairo maketą, paliesti jo burę ar paskaityti jo gyvavimo istoriją. Pasivaikščiosite potvynio suneštomis ledų sangrūdomis, žaidimo pagalba pabandysite nusausinti Pamario pievas. Vaikai bandys atpažinti Nemuno deltos sparnuočius, o galbūt atras ir naują jų rūšį.

Nemuno deltos regioninio parko lankytojų centro ekspozicija įrengta įgyvendinant ES struktūrinių fondų ir valstybės biudžeto lėšomis finansuojamą projektą „Kraštovaizdžio vertybių apsauga ir pritaikymas pažinti (I etapas)“. Tai bendras Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prie Aplinkos ministerijos ir Nemuno deltos regioninio parko direkcijos veiklos rezultatas.

Į ekspozicijos atidarymą atvyko Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos, Šilutės turizmo informacijos centro, projekto rengėjų UAB „Ekspobalta“, Rusnės bibliotekos atstovai, taip pat kolegos iš regioninių parkų. Sulaukę daug sveikinimų ir linkėjimų tikimės jog mūsų lankytojų centrą aplankys dar daug svečių bei gamtai neabejingų žmonių.


Atgal


Sprendimas V studija | TVS