Naujienos

Visus laiškus ir užklausimus siųsti Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijai - mlietuva@saugoma.lt


2014.09.16
Baidarių maratonas tampa vis populiaresnis ir pritraukiantis vis daugiau dalyvių

Ir vėl prasidėjus nuostabiam rudens mėnesiui – rugsėjui, Nemuno deltos regioniniame parke įvyko trečiasis baidarių maratonas. Vasariškai šiltas oras rugsėjo 13 dieną į maratoną sukvietė dalyvių ir svečių iš Kauno, Vilniaus, Kupiškio, Telšių, Tauragės ir Šilutės. Renginyje džiugu buvo matyti trečią kartą dalyvaujančius ir ištikimiausius maratono dalyvius, kai kuriems iš jų pasisekė užimti prizines vietas. Kaip ir kievvienais metais renginys prasidėjo Nemuno deltos regioninio parko direktoriaus V. Pavilonio sveikinimu bei vyr. ekologo R. Kubiliaus trumpa saugaus elgesio „pamokėle“.

Maratono dalyviai turėjo galimybę perplaukti tris parko upes, Pakalnės, Vorusnės ir Rusnaitės, taip pat pasigrožėti Kuršių marių bei pasigalynėti su bangomis. 
Šiemet maratone buvo skirstonas į tris laimėtojų grupes: mišrią, moterų ir vyrų. Iš viso mišrioje ir moterų grupėse buvo po 5 komandas, vyrų - 9 komandos ir viena dvivietė baidarė su vienu vyriškiu. Mišrioje nugalėjo komanda "Tandemas" iš Kupiškio (G. Baltušis ir V. Saimininkaitė), II- komanda "Žvelsiniai" (A. Maciūnas ir D. Maciūnienė) iš Klaipėdos ir III- komanda "Jovarai" (R. Kmitienė ir J. Kmitas) iš Šilutės.
Moterų grupėje - I v. komadai "Nendrelė" (A. Bagočiūnienė ir I. Dubavičiutė) Šilutė, II v. "Piranijos" (E. Šukytė ir M. Tvardovskytė) Šilutė, III v. niekas nelaimėjo, nes 3 moterų komandos nepasiekė finišo, joms mielai padėjo vyr. ekologas R. Kubilius  saugiai pasiekti finišą.
Vyrų komandoje I v. - "Yris" (J. Gurevičius ir A. Dubauskas) iš Kauno, II v. - "Nendrė" (A.Pelešinas ir S. Tachtarovas) iš Klaipėdos ir III v. - "Žvelsiniai" (T. Kojis ir A. Daniusevičius) iš Klaipėdos.
Pirmoms prizinėms vietoms įteiktos Nemuno deltos taurės „Nemuno deltos taurė 2014“ likusiems įteikti diplomai bei padėkos.
Maratono dalyviai ir svečiai buvo vaišinami saldžiomis vaišėmis, kava, arbata, Vileikių užkardos gaminta žirnių koše ir vietoje virta gardžia žuviene. Tad Nemuno deltos regioninio parko direkcija dėkoja maratono rėmėjams VĮ Šilutės miškų urėdijai, UAB Klasmann-Deilmann Šilutė, UAB „Šilutės baidarių centrui“, UAB „Mingės egzotika“, rusniškiui Simui Knapkiui ir Vileikių užkardai.

Daugiau nuotraukų iš renginio galima pamatyti mūsų FB paskyroje.

Vyr. specialistė Jovita Stanionienė


Atgal


Sprendimas V studija | TVS