Teikiamų mokamų paslaugų įkainiai

Vasarą į šalies regioninius ir nacionalinius parkus kasmet suplūsta daug lankytojų. Šiemet, planuojantys aplankyti šiuos parkus, galės įsigyti savanorišką lankytojo bilietą, skirtą valstybiniams parkams puoselėti. Lankytojų patogumui šį bilietą nuo šiol platina ir „Tiketa“.

Savanorišką lankytojo bilietą į nacionalinius ir regioninius parkus galima įsigyti visose „Tiketos“ kasose, internetu www.tiketa.lt bei nemokamoje „Tiketa“ programėlėje, kurią rasite „Apple App Store“ arba „Google Play“ parduotuvėse.

Vasara skatina nepamiršti susiplanuoti atostogų kelionių maršrutų jau dabar. Vis dažniau lietuviai į kelionių planus įtraukia ne tik užsienio kurortus, bet ir Lietuvos gamtos stebuklais vadinamus nacionalinius ir regioninius parkus.

Populiariausias jų – Kuršių nerijos nacionalinis parkas. Čia didžiulio dėmesio sulaukia ne tik Parnidžio kopa, bet ir nerijos didysis kopagūbris, Vecekrugo kopa, pilkosios kopos tarp Juodkrantės ir Pervalkos.

Važiuojant į nacionalinį ar regioninį parką, norisi pailsėti, pasidžiaugti natūralia gamta. Tačiau pasitaiko lankytojų, kurie niokoja informacinius stendus, vagia suolelius, palieka daug šiukšlių. Savanoriškas bilieto įsigijimas išreikš lankytojo pritarimą ir norą, kad saugomose teritorijose būtų sutvarkytos rekreacinės, lankomos vietos, pažintiniai takai.

Lankytojo bilietas įvedamas Aukštaitijos, Dzūkijos, Kuršių nerijos ir Žemaitijos nacionaliniuose parkuose bei Anykščių, Asvejos, Aukštadvario, Biržų, Dubysos, Dieveniškių istorinis, Gražutės, Kauno marių, Krekenavos, Kurtuvėnų, Labanoro, Metelių, Nemuno deltos, Neries, Nemuno kilpų, Pagramančio, Pajūrio, Panemunių, Rambyno, Salantų, Sartų, Sirvėtos, Tytuvėnų, Varnių, Veisiejų, Ventos, Vištyčio, Žagarės regioniniuose parkuose.

Šiuose valstybiniuose parkuose – daug puikių vietų, kurias galima aplankyti, susipažinti su gamtos ir kultūros vertybėmis iš arčiau.

Štai užsukę į Veisiejų regioninio parko lankytojų centrą, daugiau sužinosite apie nykstančias Europines medvarles ir kodėl jas reikia saugoti. Metelių regioninio parko simbolis – šioje saugomoje teritorijoje gyvenantis balinis vėžlys, apie kurį daugiau papasakos parko specialistai.

Dar viena atostogų kryptis – Aukštaitijos nacionalinis parkas, garsėjantis ežerų gausa, etnografiniais kaimais ir neblėstančia gamtos harmonija. „Vykstantieji Lietuvos rytų kryptimi būtinai turėtų aplankyti Aukštaitijos nacionalinio parko garsenybę – Ladakalnį, nuo kurio matosi net 6 ežerai. 176 m aukščio virš jūros lygio kalnas stūkso Šiliniškių gūbrio kalvų grandinėje. Ladakalnis paskelbtas geomorfologiniu gamtos paminklu. Netoliese – Ginučių piliakalnis ir Ginučių vandens malūnas, kurie tikrai sudomins lankytojus. Dar vienas unikalus objektas saugomose teritorijose – Medžių lajų takas Anykščių regioniniame parke, jau šios vasaros viduryje pakviesantis lankytojus“, – teigia Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos Viešųjų ryšių skyriaus vedėja.


Norintys prisidėti prie nacionalinių ir regioninių parkų puoselėjimo gali įsigyti vienkartinį (1 EUR) ar vieno mėnesio (5 EUR) į vieną valstybinį parką lankytojo bilietą. Mėgstantiems keliauti su šeima ištisus metus, suteikiama galimybė įsigyti metinį visų valstybinių parkų lankymo bilietą visai šeimai.

Iš anksto planuojantis kelionę nacionaliniuose ir regioniniuose parkuose, labai patogu lankytojo bilietą įsigyti internetu - http://www.tiketa.lt/LT/parko_leidimai


Aprašymas Atsisiuntė Dydis Atsisiųsti
Paslaugų įkainiai2923.20 MBAtsisiųsti

Sprendimas V studija | TVS