Naujienos

Visus laiškus ir užklausimus siųsti Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijai - mlietuva@saugoma.lt


2018.04.20
Pralėkė Lietuvos šimtmečiui skirta viktorina „Gamta.100.Lietuva“

Balandžio 19 dieną, Nemuno deltos regioninio parko direkcijoje klegėjo moksleivių balsai – vyko Lietuvos šimtmečiui skirta viktorina pavadinta „Gamta.100.Lietuva“. 


Bendradarbiaujant su Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos informacijos skyriumi, buvo surengtas protų mūšis 5-9 klasių Šilutės rajono mokyklų mokiniams. Renginyje panoro dalyvauti šešios rajono mokyklų komandos iš Žemaičių Naumiesčio, Vydūno, Vainuto gimnazijų, bei Usėnų, Pamario, Martyno Jankaus pagrindinių mokyklų.

Viktorina buvo sudaryta iš 3 turų su klausimais apie Gamtą, Saugomas teritorijas ir Lietuvą. Klausimų būta nelengvų – jauniesiems gamtos mylėtojams teko nemenkai pasukti galveles, kiekvienam klausimui tam jie turėjo po minutę. Moksleiviams teko atsakinėti į tokius klausimus kaip „Koks yra dažniausias Lietuvos paukštis?“; „Kiek švyturių yra Nemuno deltos regioniniame parke?“ ar „Kada minima Lietuvos vėliavos diena?“. Stipriausia komanda tapo Martyno Jankaus mokyklos komanda pavadinimu „Žemyna“, ji buvo apdovanota rėmėjų „Klasmann Deilmann“ įsteigtu prizu – kelione į Žemaitijos nacionalinį parką, bei edukaciją su vietiniu gidu. Antrąją vietą iškovojo Ž. Naumiesčio gimnazijos moksleiviai pasivadinę „Žaliojo kalno“ komanda, bei surinkę tiek pat taškų kiek ir trečiąją vietą laimėjęs „Vydūniečių“ penketukas iš Vydūno gimnazijos, tačiau pastarieji į klausimus atsakinėjo kiek lėčiau. Šios dvi komandos laimėjo ekskursijas dviračiais po Rusnės salą. Kiekviena komanda taip pat gavo po padėką, saldų prizą, bei knygą – „vadovą po Nemuno deltos regioninį parką“.

Dėkojame visiems dalyvavusiems ir tikimės susitikti kitais metais!


Atgal


Sprendimas V studija | TVS