Aplink Nemuno deltos regioninį parką

Rusnės sala - Ventės ragas

Kelionė dviračiu prasideda ir baigiasi Nemuno deltos regioninio parko direkcijoje (Lankytojų centre). Šis dviračių maršrutas, kurio ilgis siekia apie 70 kilometrų (pirmyn-atgal) skirtas tikriems dviračių entuziastams, tačiau jis jungia įdomiausius regioninio parko objektus. Pasirinkę šį maršrutą važiuosite asfaltuota kelio danga. 

Pradėję kelionę Rusnės saloje judėsite link Šilutės miesto, pakeliui grožėdamiesi Šyšos pievomis, kuriose neretas svečias paukštis, pravažiuosite Žalgirių kraštovaizdžio draustinį, bei Žalgirių mišką, kuriame XIX a. buvo įkurta pelkininkų kolonija. Žalgirių miške taip pat įrengtas pažintinis takas, kuriame puikuojasi gamtos paveldo objektas – H.Zudermano šimtametis ąžuolas. Pasiekus Šilutę galima užsukti į Hugo Šojaus muziejų ar pakeliui stabtelti senojo turgaus aikštėje, kurioje kadaise Rusnės žvejai prekiavo žuvimi. Kelionė tęsiama link Kintų miestelio, pakeliui aplankant Aukštumalos telmologinį draustinį, kuriame įrengtas pažintinis takas su apžvalgos platformomis, nuo kurių atsiveria išskirtinis aukštapelkės kraštovaizdis. Esant norui maršruto kryptį galite šiek tiek pakeisti ir numinti į „Lietuvos Venecija“ vadinamą Mingės kaimą, kuriame gatvę atstoja upė. Nusprendę taip padaryti būtinai užsukite prie Krokų lankos apžvalgos bokštelio, nuo kurio galėsite pasigrožėti vieninteliu Lietuvoje lagūninės kilmės ežeru – Krokų lanka. Judėdami Ventės link, pravažiuosite Kintų tvenkinius, kur pavasarį ir rudenį galima pamatyti paukščių sankaupas. Nusukę į Kintų pusę turėsite galimybę nuvažiuoti į Vydūno muziejų ar pamatyti įspūdingąją Kintų didžiąją tują. Savo maršrutą vėl nukreipę link Ventės rago, pakeliui galite aplankyti Kintų girininkijos pažintinį taką einantį mišku, visai šalia marių, o užlipę į ten esančias apžvalgos platformas, pasigrožėti Kuršių marių panorama. Važiuodami į Ventę taip pat pamatysite paminklą skirtą žvejams negrįžusiems iš marių. Pasiekę Ventės ragą su ornitologine stotimi, galite užsukti į ten esantį muziejų, užlipti į Ventės rago švyturį bei pasivaikščioti molu. 

Neturite dviračio? Galite užsisakyti ekskursiją su Nemuno deltos regioninio parko direkcijos specialistu, o lankytojų centre esančioje aikštelėje palikti savo automobilį.


Lankytoj___centras.JPG


H.Zudermano_____uolas___algiri___mi__ke.JPG

dsc_0062.jpg

DSC_0041.JPG

Ming__.JPG

Kroklanke_06m.jpg

Vent__s_ragas_i___pauk____io_skryd__io.JPG



Sprendimas V studija | TVS